onsdag 23 oktober 2013

Update: Tele2 TV säljs ut till Bredbandsbolaget

Enligt en artikel på idg.se kan man nu läsa att Tele2 säljer ut fiber och kabelverksamheten till Telenor. Men det är Telenors varumärke Bredbandsbolaget som kommer hålla i verksamheten.

Uppdatering: Läs mer på Bredbandsbolagets hemsida för byte till Tele2:
https://www.bredbandsbolaget.se/byte/

Uppdatering: Från Tele2:
"Adresser flyttas successivt över till Telenor/Bredbandsbolaget, men allt ska vara klart i Maj 2015."

UppdateringPriserna varierar kraftigt hos Bredbandsbolaget:
http://tele2tv.blogspot.se/2015/01/priserna-varierar-kraftigt-hos.html


Bredbandsbolaget tar över Tele2s fiber & kabel verksamhet.

Så här säger Tele2's VD:
"Med försäljningen renodlar vi vår verksamhet på privatmarknaden till att än mer fokusera på mobila tjänster samtidigt som intäkterna möjliggör ytterligare investering i vårt nationella mobilnät som är själva ryggraden i vår affär som operatör. Genom affären tar vi ännu ett steg i vår strategi att erbjuda förstklassig mobil uppkoppling, säger Tele2s vd, Thomas Ekman."
Ock kunder kan sitta still i båten än så länge:
"Tjänster och priser kommer fortsätta även efter det att affären är slutförd, säger Tele2s kommunikationschef, Pernilla Oldmark, till PC för Alla." (1


Tele2 Kundtjänst kommenterar:

Kommer Tele2 TV säljas ut till Bredbandsbolaget ?
"- Ja det stämmer. Planerna ligger på det, det är inget som är bestämt i nuläget och mer information kring detta kommer att komma per brev."
Kommer kanalpaketen finnas kvar eller kommer allt gå över till Bredbandsbolagets kanalpaket ?
"- Ditt utbud kommer inte förändras med detta. Bredbandsbolaget kan dock komma att ändra detta själva i framtiden men då kommer det att komma ut information gällande det per brev."
Ligger förhandlingarna av HD-kanaler nere ?
"Förhandlingarna ligger inte nere, vi jobbar för att få fram ett HD utbud!"
(Denna kommentar kan man förmoda inte är aktuell längre eller att Bredbandsbolaget kommer att arbeta med ett större HD-utbud.) 

Följ bloggen för fler uppdateringar.
4 kommentarer:

 1. Detta är bara strunt. Vi kunder som har fast bredband, IP-telefoni, TV hos Tele2 har innan Tele2 meddelat försäljningen till Telenor fått brev från Bredbandsbolaget att de tar över allt, personnummer och all data om kunderna. Skulle ha varit på sin plats att Tele2 gått ut med ett meddelande först och därefter Telenor ( Bredbandsbolaget) Kundtjänst på B-bolaget säger att vi får betala deras priser som ligger mycket högre än Tele2.
  Bredbandsbolaget kallar Tele2 för ett billighetsbolag, något som jag aldrig märkt som kund.

  SvaraRadera
 2. Har fått samma besked från kundtjänst på Bredbandsbolaget att priser, abonnemang m.m. Kommer att ändras till deras utbud.
  Tråkigt att som kund bli såld och förflyttad på detta vis. Det är som att bli behandlad som en vara när det går till så här.

  SvaraRadera
 3. Jävla skit detta, kommer att få betala ca 200 kr mer för exakt vad jag har just nu för att kunna surfa.Hade BB en gång i tiden och hade jämnt problem med uppkopplingen.Tack så jävla mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yup, hade BBB för länge sen. Nöjd tills Telenor tog över då gick allt åt helvete.Skit internet och dyrt också

   Radera

Google Secure - IP-adress loggas alltid.