måndag 21 oktober 2013

Letar du alternativ till Com Hem ? Här finns flera

TV

Nu har fler TV-operatörerna fått upp ögonen för vi i lägenhet. Fiber, stadsnät samt mobilt internet gör det möjligt att välja fler, oftast billigare alternativ med hjälp av konkurrens om det finns.

Magine

42 TV-kanaler via bredbandet, 32 kanaler har även Play-funktion för att du skall kunna se programmet igen 7 dagar efter programmet har sänts. Kan användas i Smart -TV, mobil eller surfplatta (Har du mobil/ surfplatta med TV-Out funktion kan man koppla bild till TV:n). Lägsta hastighet är 700kbit/s men rekommenderad är 8Mbit/s där dom flesta användare kommer upp till även med mobilt bredband.
Finns även till Android. Flera kanaler är på väg. Just nu endast 99:-/ mån.



Läs mer: www.magine.se

Boxer

Boxer kan mycket väl fungera i lägenhet beroende hur lägenheten är placerad. Tyvärr finns inte utrymme för alla kanaler men den som är nöjd med ett "mindre" utbud av TV-kanaler är detta operatören för dig.
Så här skriver boxer på nätet:
Även en lägenhet som inte har tillgång till en takantenn eller centralantenn är en så kallad bordsantenn/inomhusantenn som ger våra kunder möjligheten att ta del av våra kanaler i sin bostad.
Läs mer om Boxer Inomhusantenn här.

Läs mer: www.boxer.se

Viaplay Box

Få tillgång till TV, Sport och Film via en liten box som du kopplar till ditt internet. Två kanalpaket går att välja, från 178 kr/mån (TV+Film) till 348 kr/mån (TV+Film+Sport). För bästa resultat rekommenderar dom en hastighet på 6 Mbit/s, oavsett operatör. Flera kanaler visas även i HD-kvalité. Kanalutbud kan du läsa på länken nedan.


Satellit

Om du har tillåtelse att sätta upp en parabol är satellit-TV ett alternativ. Sveriges största satellit-TV operatörer är Viasat och Canal Digital. Utbudet är olika hos operatörerna så avväg noga vad som är viktigast. Samt priset, vad får du för pengarna. Nu finns även plattantenn för lägenhet, läs mer här.


ADSL TV

Telia m.f. har TV via ADSL eller via telefonjacket, värt ett försök om inget alternativ finns.


Stadsnät - Lan / iTUX

Om du har tillgång till stadsnät i din fastighet kan man i många fall välja andra TV-operatörer via IPTV, kontakta din hyresvärd/fastighetsägare för frågor. En av många IPTV-operatörer är Tele2 som har ett stort utbud av TV-kanaler till ett bra pris, än så länge inte så många kanaler i HD. Tänk på att utbudet även här skiljer sig åt hos olika operatörer, läs mer om det här.

Läs mer: www.tele2.se/tv

Internet 

Bredband byggs och uppgraderas på flera håll, fler får tillgång till fiber med bra stabilitet för TV, telefoni och bredband, oftast billigare alternativ än det befintliga om konkurrens finns.

Tele2 4G m.f.

Mobilt bredband kan för vissa ersätta det fasta förbindelsen och även spara en slant på. Det nya 4G nätet byggs ut för att kunna ge kunder ännu snabbare bredband, och täcker nästan hela Sverige. Här finns flera olika operatörer att välja, här är en:


Stadsnät /Lan /iTUX

Om du har tillgång till stadsnät i din fastighet kan man i många fall välja andra Internetoperatörer, kontakta din hyresvärd/fastighetsägare för frågor.


ADSL

Ja tro det eller ej men det finns fortfarande bredband via telefonnätet även om det sällan nämns, och operatörerna fortsätter att underhålla och uppgradera det. Läs mer om det här: http://www.tele2.se/kundservice/nyhetsarkiv_30333.aspx
Kanske inte alltid så stabilt eller prisvärt men det tåls att nämnas.

Läs mer: http://www.tele2.se/bredband/30mbit-bredband.aspx

Telefoni

Oftast är hemtelefoni en dyr affär via det gamla telefonjacket, men vill du ha en fast telefon via bredbandet eller via 3G kan man nu spara en slant.

IP-telefoni 

Här finns 2 typer vissa kanske tänker på "Skype" som man kan använda i dator eller mobil, men vill man ha det med traditionellt finns det även dosor som gör att du kan ringa precise som vanligt, här måste du ha en internet förbindelse för att det skall fungera helst en "fast" och inte ett mobilt bredband. Tele2 har förmånligt pris och en låg månadskostnad på 69kr /mån och endast 12 månader bindningstid. Här finns även fler leverantörer att välja på.


Hemtelefoni via mobilnätet

Om man komplettera sin mobil med ett fast hemtelefoni abonnemang, om man inte har tillgång till fast internet eller inte vill snylta allt för mycket på sitt mobila bredband är "hemtelefoni via mobilnätet" en lösning. Om du vet att du har 2G eller 3G teckning i din bostad samt elektricitet är de det enda som behövs för att använda sin hemtelefon. Även här har Tele2 förmånliga priser från 89kr /mån. Du kan dessutom komplettera med ett mobilt bredband och få rabatt. Även här finns flera leverantörer att välja. 


Hemtelefoni via telefonjacket 

Det traditionella telefonjacket är och har blivit ett dyrt alternativ. Telia Bas kostar 145kr /mån. Även här finns alternativ som är precise lika bra fast billigare. Även om det skiljer 6kr på abonnemanget med Tele2 139kr /mån. så finns här rabatter att utnyttja, beroende på om man ringer ofta till Tele2/Comviq mobil eller ej. Även här finns fler operatörer men priset är oftast dyrt beroende på att ägaren till kopparnätet Skanova skall ha en del av kakan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google Secure - IP-adress loggas alltid.