fredag 21 februari 2014

Därför saknas Viasats kanaler hos olika tv-operatörer

Som du säkert redan har märkt är att Viasats kanaler oftast inte finns hos mindre TV-operatörer.
Vill man ha tillgång till dessa behöver man hålla sig till större operatörer. Frågorna som ställts är:

  • Varför har ni inte Viasats kanaler ? 
  • För ni förandligar om Viasats kanaler ? 
  • Kommer dom att erbjudas inom en snart framtid ? 

Här kommer svaren från några operatörer som inte har kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10:


IP Sweden svarar:
"Beträffande Viasatkanaler är det naturligtvis en kanaler vi vill erbjuda våra kunder. Vi har gjort upprepade försök hos Viasat men än så länge utan framgång. På något sätt kommer säkert deras kanaler att distribueras i framtiden, men hur och när vet jag inte i skrivande stund."

Universal Telecom svarar:
"Vårt avtal med Viasat ger inte rätt att leverera deras utbud i öppna nät, dvs nät där du som kund själv väljer vilken operatör du vill ha. Nej, detta är från Viasats sida ej förhandlingsbara villkor. Det är som sagt upp till Viasat, men troligtvis inte."

Alltele svarar:
"Vi erbjuder Viasats kanaler i de nät/fastighetsbestånd där vi vi är ensam leverantör.
I de öppna näten finns inte någon möjlighet att leverera Viasats kanaler pga hur vårt avtal med Viasat ser ut. Detta är, från deras sida, ej förhandlingsbara villkor."

Bahnhof svarar:
"Vår underleverantör har i dagsläget inget avtal med Viasat och vi kan därför inte leverera deras kanaler. Jag tror inte det pågår några förhandlingar i dagsläget om detta. Det är förstås inte något som är omöjligt att vi i framtiden kan leverera Viasats kanalutbud men det är just nu omöjligt att svara på när."

Uppdatering: Har nu även fått svar från Viasat.

Viasat svarar:
"Våra kanaler finns tillgängliga i Viasats egna kanalpaket, men också via vissa andra leverantörer i de öppna näten. I vilka kanalpaket och hos vilka leverantörer Viasats kanaler finns tillgängliga kan man hitta på respektive öppet näts tjänsteportal. Självklart vill vi kunna erbjuda så många som möjligt att ta del av Viasats utbud. Förutsättningarna kan dock se olika ut och varför vissa leverantörer inte har våra kanaler via sitt utbud beror på hur just det avtalet med leverantören ser ut. Vi kommenterar inte specifika avtal eller pågående förhandlingar."
Kristina Hagbard
Viasat 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google Secure - IP-adress loggas alltid.