söndag 29 september 2013

Fakta om iTUX, samma ägare som Com Hem

Uppsnappat i forum om iTUX från förre VD:n Christian Wictorin.

"iTUX är ett självständigt bolag som ägs av samma ägare som Comhem; The Carlyle Group och Providence Equity Partners. Vi har inga begränsningar kopplat till huruvida det finns Com Hem eller inte i fastigheten - tvärt om så räds vi inte konkurrens från konkurrerande infrastrukturer som många av våra konkurrenter. Vi har redan idag ett starkt ubud av tjänstelverantörer som vi tror på (t.ex. Bahnhof, Comhem, Tele2, Alltele, Bredband2, Tyfon samt open choice-TV via Serverado med Viasat, Kramnet, IP Sweden och Diasatra som leverantörer) och vi har ett tydligt fokus på att fortsätta utveckla tjänsteutbudet både med nya leverantörer och tjänster."
Kan man lita på öppenheten ?

"Jag vill passa förtydliga att vi INTE är ett dotterbolag till Comhem utan att iTUX är ett självständigt bolag som ägs av samma ägare som Comhem; The Carlyle Group och Providence Equity Partners. Därför kan jag inte heller bemöta dina påståenden om Comhems eventuella tillkortakommanden som tjänsteleverantör i något annat nät lika lite som jag kan göra det med någon av de andra tjänsteleverantörerna som vi har samarbete med."

Men VD:n för Com Hem, Tomas Franzén sitter även med i styrelsen hos iTUX och är där ordförande.


Tidigare inlägg från denna blogg: 

"Genom underbolaget iTUX, som tillhandahåller fiber till mindre operatörer har Com Hem försäkrat sig mot för stora förluster om kundunderlaget skulle vika. En granskning av Com Hem-koncernens årsredovisningar visar också att iTUX ger årliga koncernbidrag till Com Hem AB. Senast låg bidraget på 51,8 miljoner."
"Jon Karlung, vd på Bahnhof, som måste använda sig av iTUX och andra större bolags nät, tycker att situationen är bekymmersam och att konkurrensen riskerar att snedvridas. 
– De tillhör samma koncern och då kan man tänka sig att Com Hem har ett övertag när det gäller information."
Och fortsätter: 
"– Det innebär att det mesta vi tar betalt av kunden för sådana abonnemang går till avgifter. Ligger avgiften på 180 kan vi oftast bara lägga på någon tia. Dessutom måste vi gå via en mellanhand så fort det blir tekniska problem." 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google Secure - IP-adress loggas alltid.