onsdag 4 september 2013

Com Hem:s TiVo kan kräva 2 kablar

Vill du slippa onödig kabeldragning i hemmet med TiVo ?
Då kan du behöva tänka om, TiVo kan behöva 2 anslutningar beroende hur det ser ut där du bor.

Com Hem TiVo kan behöva 2 kablar.

Från en kommentar från Com Hem som förklarar: 

Vi leverarar vår TiVo –tjänst i olika nättyper och konfigurationen med antalet kablar varierar 
(1 eller 2):

LAN 
1 ”Triple-Play LAN-uttag”
Kund använder LAN och ansluter TiVo®-box till mediabox eller motsvarande. TiVo® får då sin anslutning genom LAN-tjänsten och fungerar. Uttaget levererar då både ”internet och tv”.
LAN-uttag via mediabox (eller motsvarande med 1 port för internet, 1 för tv, och säkert fler)
TiVo® ansluts till tv-uttaget i mediaboxen för tv-strömmen. TiVo® kräver även anslutning till router/modem för att få internetanslutning. Tv-uttaget levererar endast VLAN för tv. 
Koax 
2 hål i väggen 
Med två hål i väggen finns ingen data-port via koax, det innebär att TiVo® kopplas till tv-porten för att få tv-signal och MÅSTE kopplas till någon form av bredbandsanslutning. 
3 hål i väggen  
Om data-porten är ledig (ej bredband via koax) kan TiVo® anslutas till denna. TiVo® använder då det inbyggda DOCSIS-modemet för att få en anslutning som kan hämta metadata, starta Play-tjänster och liknande. För att kunna styra TiVo® med mobil/platta måste TiVo® även anslutas till det lokala nätverkets router. 
Om data-porten är upptagen (bredband via koax) så ansluts TiVo® till tv-porten. TiVo® måste då anslutas till router för internet-anslutning för metadata, Play-tjänster med mera.
Att ta bort kablar helt och hållet kan bli svårt med tanke på att du kan spela in 3 HD kanaler samtidigt och detta kräver ordentligt med med bandbredd, men i framtiden kanske vi kan erbjuda andra lösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Google Secure - IP-adress loggas alltid.